Apeldoorn LONKT is van en voor ons allemaal!

Lang Leve LONKT – Terug- en vooruitblik

LONKT staat voor het stimuleren en faciliteren van lokaal ondernemen. Het is opgezet voor grote bedrijven, MKB, onderwijs, eenmanszaken en overheid. Samen kunnen we zorgen voor meer bedrijvigheid en een sterke economische motor in onze regio.

Dat werd extra duidelijk tijdens de diverse panelsessies over lokaal ondernemen, arbeidsmarktparticipatie en het verbinden van vraag en aanbod via de LONKT B2B-Matchingtool. Dagvoorzitter Laurens van Piggelen vroeg de diverse panelleden, waaronder Jeroen Joon, Maggie Feng, Rijn Platteel en anderen, naar de toegevoegde waarde van lokaal ondernemen, de stappen die de projectleden van LONKT hebben gezet en welke acties nodig gaan zijn komende periode.

Nicolet Theunissen toonde enkele resultaten uit het onderzoek naar lokaal zakendoen, uitgevoerd door Wittenborg. Ellen Marks vertelde over de leergang Toekomstgericht Ondernemerschap & Leiderschap, waarbij de lokale infrastructuur van onderwijs en bedrijfsleven wordt ingezet. Twan Jansen, hoofd inkoop Owens Corning, liet zich bevragen over de reden van zijn bijdrage aan de totstandkoming van de matchingtool die lokale partijen prioriteert.

“Iedereen kan op Google naar leveranciers zoeken en de bovenste kiezen. Dat is echter niet per se de beste, maar degene met de beste online marketingcampagne. Daarom is de LONKT Matchingtool waardevol. Hiermee zoek je naar de kwalitatief beste leverancier in de regio.” 

Conclusie van deze avond is dat lokaal ondernemen een onderwerp is bij veel van ons. Echter, het vinden van elkaar… Dat is waar LONKT bij kan helpen.

LONKT is er als start vóór en dóór ondernemend Apeldoorn. De Provincie heeft, met de afronding van het project, symbolisch het estafettestokje aan Apeldoorn overhandigd. Het is nu aan Apeldoorn om het gedachtengoed vanuit het project verder te brengen.  Samen maken we Apeldoorn LONKT tot een succes en werken we aan een sterk lokaal ondernemersklimaat. Maak een profiel aan, zet je aanbod en/of vraag erin en zie wat voor moois ons woest aantrekkelijk Apeldoorn te bieden heeft. Natuurlijk houden we je dan tevens op de hoogte van de overige LONKT-activiteiten.

Nog geen account? Meld je nu aan via de LONKT B2B-Matchingtool!

Met dank aan de projectpartners/-leden:
Wittenborg University of Applied Sciences/Maggie Feng en Nicolet Theunissen;
ROC Aventus/Freek Wortel en Matthias van den Brandhof;
VNO NCW Midden en MKB Midden;
Owens Corning Apeldoorn/Twan Jansen;
Apeldoorns Business Collectief (initiatiefnemer LONKT)/Gerben van der Wal (penvoerder LONKT), Frans Brugman, Marion Hijmensen, Bob Fennebeumer, Laurens van Piggelen en Trix Schipper-Hop (projectleider LONKT)
en namens de Provincie Gelderland/Armagan Önder.

Deel op:

Nieuws

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven