Apeldoorn LONKT is van en voor ons allemaal!

LONKT van start in Apeldoorn en regio Stedendriehoek

Aventus participeert om regionale economie te versterken

Afgelopen week werd bekend dat Provincie Gelderland subsidie heeft toegekend aan een nieuw en lokaal initiatief in Apeldoorn, LONKT. LONKT wil het lokaal zakendoen stimuleren en de ondernemersvaardigheden van de regionale beroepsbevolking versterken. Een sterke lokale economie, met partners die elkaar weten te vinden en samenwerken, verkleint de arbeidsongelijkheid in de regio en maakt de hele regio beter toegerust op toekomstige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.
Het Apeldoorns Business Collectief (ABC) heeft samen met het regionale bedrijfsleven (o.a. VNO-NCW) en het regionale onderwijs (Aventus en Wittenborg) het initiatief genomen voor het nieuwe samenwerkingsverband LONKT (Lokaal Ondernemend Naar een Krachtige Toekomst).

Onderwijs en ondernemerschap
Aventus gaat binnen het project met name aan de slag met het volgende ‘werkpakket’:

  1. Het ontwikkelen van een éénjarige ‘kop-opleiding’ Ondernemersvaardigheden voor studenten en werkenden. De zogeheten 21st century skills zullen hierin centraal staan.
  2. LONKT en Aventus gaan samen keuzedelen ontwikkelen, waarin kennis en vaardigheden van en voor ZZP’ers centraal staan. Op deze manier kunnen toekomstige ZZP’ers qua kennis en expertise beter aansluiten bij de behoefte van de MKB’ers in de regio.
  3. Aventus zal betrokken worden bij 6 inhoudelijke netwerkbijeenkomsten per jaar.

De overige activiteiten van LONKT gaan ontwikkeld worden in de volgende deelgebieden: Analyse, Digitaal platform, Marktgroepen, Verenigen en verbinden van ZZP’ers, persoonlijke matchmaking en projectmanagement. LONKT kan zeker 4 jaar lang bouwen aan haar ambitieuze agenda om de lokale economie te verbinden en te versterken.

Deel op:

Nieuws

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven